Over Ons

Hoe is Kook- en Bakatelier d'Aoj Bekkerie ontstaan? In 2012 heeft Christine de bakkerij verbouwd en de ovens vervangen. Een open bakkerij in het zicht van de klanten was het resultaat. Omdat de hele productie naar voren werd verplaatst, bleef 'de oude bakkerij' leeg liggen. Vorig jaar hebben Christine en Carin samen besloten om die ruimte in te richten als een kook- en bakatelier, om clinics en demonstraties te geven op het gebied van koken en bakken. Onze passie willen we graag delen!

De ruimte is multifunctioneel en wordt o.a. gebruik voor ontvangsten voor demonstraties. Wij zijn voornemens om ook themabijeenkomsten te gaan organiseren, waarvoor men zich kan inschrijven om een leuke presentatie of uitvoering bij te wonen onder het genot van een hapje, drankje of zelf een uitgebreid diner. Hou onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven.
Ambachtelijk bereiden van eten is 'in'. Wij merken dat er veel interesse is om wat meer te weten te komen over koken en bakken. Kookworkshops hebben vaak als doel om een avondvullend programma te bieden, voor personeelsuitjes of als activiteit voor groepen. Het schoonmaken van een pond spruitjes of het snipperen van een ui is leuk voor een avondvullend vrijgezellenfeest of teamuitje. Maar wij richten ons op een ander publiek; de culi’s en de foodies; de mensen die geïnteresseerd zijn in eten in de meest brede zin van het woord. Mensen die hun kennis willen bijspijkeren en technieken willen leren die ze nog niet kennen. Die mensen willen wij graag 'bijscholen'. De middag of avond heeft vooral tot doel om kennis op te doen. Wij zijn van mening dat dat het beste gaat door een demonstratie van een 'prof'.

Wat mag je verwachten als je je inschrijft voor een clinic of workshop?
Met een workshop ga je onder begeleiding aan de slag. Er zullen maximaal twaalf deelnemers aanwezig zijn. Het gebeurt soms dat mensen elkaar kennen en samen inschrijven. Maar we richten ons vooral op individuele inschrijvers, niet op groepen. Kom dus gerust alleen, je zult mede-geïnteresseerden treffen en makkelijk aan de praat komen. We ontvangen je graag in het kook- en bakatelier gelegen achter de bakkerij van Christine de Echte Bakker, aan de Engelmanstraat 11 in Neer. Er is ruime parkeergelegenheid aan de straat, maar wij bevelen je van harte aan om met de fiets te komen.
Je wordt een half uur voor aanvang ontvangen door degene die de workshop die avond verzorgt. Je krijgt een passend welkomstdrankje waarna je samen met de professional aan de slag gaat. De deelnemers scharen zich daarbij rondom het kookeiland. Enerzijds is er een stuk theoretische kennisoverdracht, maar de nadruk zal liggen op de praktijk, zodat je alles te weten komt van het onderwerp wat die dag op het programma staat. Aan het einde van de bijeenkomst is het natuurlijk proeven! Je gaat samen aan tafel en onder het genot van een drankje ga je van alles genieten wat behandeld is.

Inschrijven
We ontvangen je inschrijving bij voorkeur via het inschrijfformulier: https://aojbekkerie.nl/inschrijfformulier
De gegevens die je invult zijn alleen bedoeld om je inschrijving te verwerken. Je ontvangt binnen twee dagen een bevestiging met het verzoek het verschuldigde bedrag over te maken op op rekeningnummer NL35RABO0144298953, ten name van Christine de Echte Bakker en onder vermelding van 'het onderwerp en de datum'.

Inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Er kunnen maximaal 12 deelnemers inschrijven.
Mochten er onvoldoende inschrijvers zijn dan wordt een week voorafgaand aan de training contact met je opgenomen. Samen zoeken we dan naar een alternatief, de workshop wordt verzet of je krijgt je geld terug.

Annuleren
Mocht je op een of andere wijze niet kunnen deelnemen, dan kun je tot 14 dagen voorafgaand aan de clinic kosteloos annuleren. Omdat we maar een beperkt aantal deelnemers toelaten bij onze clinics is jouw plaats gereserveerd en hebben wellicht andere deelnemers de boot gemist. Daarom kunnen we na die datum geen cursusgeld meer retourneren. Je mag wel altijd iemand anders in jouw plaats sturen.