Workshop wijn proeven in d’ Aoj Bekkerie (3 avonden)

Jos Hannen van Vinjosh wijnen in Baexem komt in 3 avonden een workshop wijn proeven verzorgen in d’Aoj Bekkerie. In 3 avonden zal Jos je wegwijs maken in de wereld van wijnen. De cursus is voor iedereen toegankelijk en zal vooral voor de beginner een goede basis zijn in de wondere wereld van wijn.

Donderdag 1 november,
15 november en
29 november.

De Basis-Wijncursus in d’ Aoj Bekkerie, zal 3 avonden beslaan: Telkens een donderdagavond van 20.00 tot 22.30.

Alhoewel elke cursusavond een ander onderwerp behandeld is het wel de bedoeling dat je drie avonden zult bijwonen.

De prijs bedraagt 37,50 per avond, echter dient het gehele cursusbedrag een week voorafgaand aan de eerste datum te zijn voldaan.
Tijdens deze workshop zullen per avond ongeveer 8 wijnen geproefd worden. Iedere cursist ontvangt een syllabus en de workshopavonden worden ondersteunt door een Powerpoint presentatie.
We zijn met een kleine groep van minimaal 8 en maximaal 14 personen

Iedereen met interesse in wijn kan deelnemen, er is geen specifiek voorkennis vereist voor deze bijeenkomsten.

Over Jos Hannen:

Jos houdt zich al tientallen jaren bezig met wijn, hij importeert zelf wijnen die hij via zijn eigen wijnhuis aan de man brengt. Jos heeft een grote passie voor wijnen en kennis van wijnen en dat wilt hij graag delen.

https://www.vinjoshwijnen.nl/

Programma

  • Inleiding wijnbouw
  • De wijngaard:
    • Klimaatzones
    • Bodem
    • Weersinvloeden
    • Terroir
  • De druivenstok:
    • Rassen
    • Rijpheid
    • opbrengst
  • Vinificatie:
    • witte wijn
    • rode wijn
    • rosé wijn
    • mousserende wijn
    • dessert wijn
  • Wijnwetgeving  en uitleg over het etiket en tips voor aankoop van wijn
  • Het proeven: hoe werkt het.
  • De smaak van wijn: smaakfactoren en smaaktypes
  • Diverse belangrijke wijnlanden met hun wijn gebieden en daarbij behorende druivenrassen o. a.
    • Frankrijk
    • Spanje
    • Duitsland
    • Italië
  • Wijn/spijs: Hierbij komen enkele basisprincipes  van het combineren van wijn en spijs aan de orde.